اهمیت یادگیری و آموزش برنامه نویسی
نوشته شده توسط : محمد

استیو جابز معتقد بود که تمام مردم باید برنامه‌نویسی یاد بگیرند، چون برنامه‌نویسی به شما یاد می‌دهد که چگونه فکر کنید. اهمیت برنامه‌نویسی در دنیای امروز که همه چیز وابسته به تکنولوژی و کامپیوتر است، بالا رفته است.

عصر، عصرِ تکنولوژی است و دنیا روز‌به‌روز بیشتر به سمت داده‌‌محور‌شدن پیش می‌رود. در چنین مقطعی از تاریخ، اهمیت برنامه‌نویسی کامپیوتر و داشتن سواد دیجیتال از همیشه بیشتر مشهود است. احتمالاً شما هم بیش از قبل کلمه‌ی برنامه‌نویسی را از این‌و‌آن می‌شنوید. در سال‌های اخیر، محبوبیت برنامه‌نویسی به اوج خود رسیده و حالا تقاضا برای یادگیری این مهارت بیش از هر مهارت دیگری است. شیوع ویروس کرونا حتی افراد بیشتری را به سمت دوره‌های آموزش برنامه نویسی (بخصوص آموزش پایتون ، آموزش ری اکت ، آموزش لاراول ، آموزش یادگیری ماشین ، آموزش PHP سوق داده است. بسیاری از افراد به یادگیری برنامه‌نویسی رو آورده‌اند تا با افزایش مهارت‌های خود، آینده‌شان را در شرایط ناپایدار اقتصادی تضمین کنند. در این مقاله به اهمیت یادگیری برنامه‌نویسی و معرفی جذاب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی پرداخته‌ایم.

ماشین‌های بدون راننده، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء از مواردی هستند که به تازگی در دنیایی که ما در آن زندگی می‌کنیم، وارد شده‌اند. گفتگو‌‌های جدیدی بین مردم رواج پیدا کرده‌ است که زبان برنامه‌نویسی به زبان مشترک آینده تبدیل خواهد شد.

با وجود اینکه اتوماسیون و نرم‌افزار‌ها، میلیون‌ها نفر را از کار‌ بیکار کرده‌اند، ولی موقعیت‌‌های شغلی جدیدی را هم به وجود آورده‌اند. به همین جهت هنوز هم مشاغل فراوانی هستند که کامپیوتر و روبات‌ها از انجام آن‌ها عاجز هستند.

حتی پیشکسوتان در زمینه‌ی پردازش ابری هم از اهمیت و پتانسیل بالای برنامه‌نویسی با خبر هستند. اوایل سال قبل، لیلا سکا مدیر ارشد در Salesforce (شرکت سان‌فرانسیسکویی که در زمینه‌ی پرداش ابری فعالیت می‌کند)، در مصاحبه‌ای با بیزینس انسایدرز اذعان کرد که ندانستن برنامه‌نویسی از بزرگ‌ترین اشتباهات زندگی اوست.

باید این حقیقت را در نظر گرفت که همه‌ی مردم دوست ندارند که توسعه‌دهنده یا مهندس نرم‌افزار بشوند. پیتر ارجنت مؤسس Code Factory در سیدنی، اعتقاد دارد، کسانی برنامه‌نویسی را به عنوان هدف دنبال می‌کنند که ایده‌ای برای کوتاه کردن یا ساده کردن فرآیند‌های کاری خود دارند.

می‌توان نتیجه گرفت که فرقی نمی‌کند در چه زمینه‌ای مشغول به کار هستید؛ آیا حساب دان هستید یا پیمان‌کار، آیا هنری هستید یا آموزگار! دانستن برنامه‌نویسی سبب برتری شما نسبت به دیگران می‌شود.

باهوش‌تر می‌شوید و متفاوت از دیگران فکر می‌کنید

این موضوع ثابت شده است که یادگیری برنامه نویسی می تواند به شما کمک کند در موضوعات دیگری که در حال مطالعه یا یادگیری آنها هستید بهتر عمل کنید. در حین برنامه نویسی، شما می آموزید که چگونه یک مشکل را به مراحل کوچکتری تقسیم کنید و از زبانی استفاده کنید که کامپیوتر میتواند آن را درک کند.

در انجام این کار، شما طرز تفکر مشخصی درباره مواجهه با مشکلات بدست می آورید و حجم زیادی از اطلاعاتی که برای حل مسئله به آن نیاز دارید را پردازش میکنید. به عبارت دیگر، شما یاد می‌گیرید که نسبت به حل مسائل دید بزرگتری داشته باشید.

در درجه اول باید یاد بگیرید که چطور فکر کنید، قبل از اینکه واقعا ً چیزی را حل کنید. یادگیری برنامه نویسی چیزی بیش از یادگیری یک زبان کامپیوتری است، در واقع برنامه نویسی به شما کمک میکند با دید یک رایانه برای حل یک مسئله اقدام کنید، در نتیجه شما مهارت هایی را می آموزید که در حل مسائل زندگی شما موثر است.

کسب درآمد بیشتر

موفقیت مالی یک هدف مهم برای بسیاری از افراد است و یادگیری برنامه نویسی می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی در آن داشته باشد. مهم نیست که شغل و حرفه قبلی شما چه بوده است؛ در هر حال مهارت‌های برنامه نویسی مفید هستند.

فرصت‌های شغلی در مورد یادگیری برنامه نویسی در بخش قبل مورد بحث قرار گرفت، فرصت‌های نامحدودی برای سرمایه‌گذاری مالی در این بخش ها وجود دارد. همچنین اگر می‌خواهید برای خودتان و به تنهایی کار کنید، مهارت‌های برنامه نویسی همچنان می‌تواند کمک بزرگی باشد.

توسعه دهندگان بسیاری وجود دارند که از توانایی کدنویسی خود برای شروع یک کسب و کار و یا ایجاد وب سایت های مختلف برای افراد دیگراستفاده میکنند. از طرفی از این مهارت های برنامه نویسی برای پیشبرد بسیاری از ایده ها میتوان استفاده کرد. بسیاری از بنیانگذاران استارتاپ های موفق حداقل مهارت هایی را در برنامه نویسی دارند.

افزایش خلاقیت

متخصصین اعتقاد دارند که کد‌نویسی یا برنامه‌نویسی، بیشتر بر پایه‌ی فنون خلاقیت است تا علوم کامپیوتری. در حقیقت برنامه‌نویسان (توسعه‌دهندگان) همانند هنرمندان، خالق و سازنده‌ی یک اثر هستند و نتیجه‌ی کار آن‌ها مرتبط با طرز بیانشان است. برنامه‌نویسی شما را مجاب به تجربه و آزمایش ایده‌های جدید می‌کند.

تکنیک حل مشکل

دانستن علم برنامه‌نویسی به شما دیدگاه یک مهندس‌ نرم‌افزار را می‌دهد و به شما می‌آموزد که چگونه دید کامپیوتری داشته باشید و مشکلات را از آن منظر حل کنید. زبان برنامه‌نویسی بر پایه‌ی منطق، الگوریتم و ریاضیات است و به شما آموزش می‌دهد که برای حل مشکلات بزرگ، لازم است که آن‌ها را به بخش‌های کوچگتر تقسیم کنید تا آسان‌تر حل شوند.

درک بهتری از تکنولوژی

در عصر حاضر که تکنولوژی در حال بلعیدن همه چیز است، درک بهتر از آن مزیت بزرگی محسوب می‌شود. دانستن تکنولوژی (به طور مثال استفاده‌ی کاربردی از تلفن‌های هوشمند و برنامه‌ها) سبب عوض شدن نگرش انسان به این دنیا می‌شود. کد‌نویسی نه تنها به شما طریقه‌ی ساخت یک برنامه را شرح می‌دهد، بلکه شما را از سرعت بالای توسعه تکنولوژی آگاه می‌سازد و به شما می‌آموزد چرا یک برنامه ساخته شده است؟ چرا سازندگان، این برنامه را ساخته‌اند و چرا دیگران این موقعیت را برای ساخت این برنامه درک نکرده‌اند؟

زندگی اجتماعی شما را بهبود می‌بخشد

یادگیری برنامه نویسی، زندگی اجتماعی شما را تحت تأثیر قرار می دهد، زیرا می تواند زمینه ارتباط برقرار کردن با سایر نقاط جهان و همچنین افراد نزدیک شما را فراهم بیاورد. شما توانایی ایجاد برنامه‌ها و وب سایت‌هایی را دارید که به آن‌ها اهمیت می‌دهید و می‌خواهید به اشتراک بگذارید.

در نتیجه این خود راهی برای ارتباط با دیگران است. وقتی برنامه نویسی را یاد میگیرد، مجهز به ابزارهایی برای ساخت برنامه هایی میشوید که علایق و یا اعتقادات شما را به اشتراک می‌گذارند که ممکن است بر پایه یک خدمت، محصول و یا یک ایده باشد.

انعطاف‌پذیری در یادگیری برنامه نویسی و انجام پروژه های مختلف حتی میتواند مرزهایی فیزیکی را هم بشکند. افراد زیادی وجود دارند که تجربه های زیادی در این باره دارند و برای انتقال این تجربه به نقاط مختلف سفر میکنند.





:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 مهر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: